Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво не си харесвам в 166цата...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

няма перфекна кола въпреки че 166 цата се доближава до това определение, но най-големия и проблем според мен е, че няма части а ако има те са скъпи или се чака много време за внос.
    ниския картер при дизела (на втория ден бащами го помля).
    Не плуите по касетофона а си запишете нещо на касета и я пуснете забележете качеството на звука и оценете . Чеинджара ми по тия неравни пътища ще прескача много ясно но пак качеството на звука в аудио формат е по добре от мп3 . А защо няма мп3 ми заради по-ниското качество и това е пиратски формат нека не забравяме този факт . Вече има ДВД за алфата и чете и мп3 който иска може дая си го смени но голям проблем е малкия и ниско сложен екран на ics и липсата на GPS карта на българия на български (май и на италянски няма), но пък може и италянците да не знаят, че има даржава България.
    кенче шарк се сабира точно между ръчната и пасажерската седалка
    166 JTD 02 110kw 150hp разход: 9\5
    градско\извънградско : кожа; навигация; CD чеинджар; фабричен ксенон

Comment

Съгласен съм с всичките изброени недостатъци. За мен най-неприятното е:
      - няма къде да си оставиш чашата около таблото или бутилка в корите на вратите...
      - Музиката - и мп3 за запалка върши чудесна работа обаче
      - набирането до 2000 оборота - но съм си избрал дизел
      - ниската предница - онзи ден катерих до лифта на Добринище и щях да си оставя картера и праговете докато паркирам там....

Истината обаче е че нямам търпение като ще тръгвам на някъде - шумоизолирана, мощтна когато трябва, удобна и безкрайно красива... Когато е измита ченгетата си умират да я спират
      Возя се с 159 1.9 JTDm 150
      Първата алфа любов: 166 2.4 JTD '99 - EX

Comment

Първоначално публикувано от achkar Покажи съобщение
        Това далеч не е хейтърски пост, просто реших да обобщя в една тема малките неща, които не ми и също не НИ харесват в колата. Може и да се окаже в помощ на бъдещи собственици. Та ето:

1. Лесно се чупят кантовете на колоните.
        2. Кожените подлакътници се накъсват. (Моят не е накъсан, но съм виждал на колеги.)
        3. Прекалено многото влага която влиза от някъде.
        4. Понякога се появяват странни грешки на климатроника, които не пречат много на работата му, но често не може да се разбере от къде точно идва проблемът.
        5. Скърцанията зимата.
        6. Глупавата подпора в краката на пасажера до шофьора. (понякога е конфузно, като се качи дългокрака мацка)
        7. Най-големия: куция рефлектор, който дава фира ако си с обикновени крушки и трябва да го побългарим, за да заработи нормално.
        8. Склонна към разкрачване задница.
        9. Смяната на чистачките... знаете

Това е засега. Сигурно изпускам нещо, но това в общи линии. Ако някой не е съгласен с мен да си каже. А ако някой се сеща нещо друго нека добави.

П.П. Моля само бивши и настоящи собственици да пишат
        и най хубавите неща си имат недостатъци
        Last edited by VIHHRONNY; d.m.y г., 11:54.

Comment

Това далеч не е хейтърски пост, просто реших да обобщя в една тема малките неща, които не ми и също не НИ харесват в колата. Може и да се окаже в помощ на бъдещи собственици. Та ето:

2. Кожените подлакътници се накъсват. (Моят не е накъсан, но съм виждал на колеги.)
          4. Понякога се появяват странни грешки на климатроника, които не пречат много на работата му, но често не може да се разбере от къде точно идва проблемът.
          5. Скърцанията зимата.
          6. Глупавата подпора в краката на пасажера до шофьора. (понякога е конфузно, като се качи дългокрака мацка)
          7. Най-големия: куция рефлектор, който дава фира ако си с обикновени крушки и трябва да го побългарим, за да заработи нормално.

Това е засега. Сигурно изпускам нещо, но това в общи линии. Ако някой не е съгласен с мен да си каже. А ако някой се сеща нещо друго нека добави.

Ми незнам колега от всичките неща ,които си изброил мога да се съглася само с т.3 и т.7,както и ако мога да добавя некадърно направените копчета за прозорците ,които се чупят като детски играчки.
          Но най - гадното нещо което супер много ме дразни е тракащата верига на маслената помпа.Просто като загрее двигателя и се разтрака шибаната верига ми идва да я засиля към някои водоем.
          alfa romeo 166 2.4 jtd

Comment

Аз нямам проблема по т.3 .. не знам откъде ви влиза тая влага, но при мен всичко си е наред

Колкото до т.7 - "куция" рефлектор е метален и от температурата от крушката се нагрява и задържа топлината - което прави износването на никела много по-бързо.. не е от колата Затова коли, които са без фабричен ксенон трябва да са с пластмасови рефлектори!
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
            Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
              Аз нямам проблема по т.3 .. не знам откъде ви влиза тая влага, но при мен всичко си е наред

Колкото до т.7 - "куция" рефлектор е метален и от температурата от крушката се нагрява и задържа топлината - което прави износването на никела много по-бързо.. не е от колата Затова коли, които са без фабричен ксенон трябва да са с пластмасови рефлектори!
              Кажи си мнението за копчетата и за веригата на помпата
              alfa romeo 166 2.4 jtd

Comment

Първоначално публикувано от moniiii Покажи съобщение
                Кажи си мнението за копчетата и за веригата на помпата
                Веригата и при мен трака .. ужасно дразнещо е, но ме ми се дават 800лв за нова и засега е така. Копчетата откакто я имам - 3 години не ми се е чупило, въпреки че имам 4 резервни

Comment

5. Скърцанията зимата.

важното е , че непознати мацки се качват в колата без да се замислят

---------- Post added at 09:55 ---------- Previous post was at 09:51 ----------

Първоначално публикувано от moniiii Покажи съобщение
                  И моята не връща ,ама се чудя защо
                  моята също не връща и за 2 години не намерих нова за смяна

Comment

Успех за мераклии :

http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...ing-fixed.html
                    Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло + ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен + ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение

Comment

Колеги ....всеки автомобил /независимо от марката и модела/ си има слаби места след употреба....,които дават дефект!!!
                      Ние караме употребявани автомобили....и мисля че все пак се отклоняваме от темата.....
                      Мисля,че ставаше ?-с за НЕУДОБСТВА /ако мога така да ги нарека/ които са приченени не след употребата на автомобила....а заложени още в самото му проектиране и,когато тои е излязъл от магазина.....
                      5 Ланчии зад гърба си!
                      И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Абе напоследак доста ,,бъзик'' отнасям затова , че късите на 166 са от вътрешната страна , а дългите от външната... Нормално ли е това?..
                        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                          Абе напоследак доста ,,бъзик'' отнасям затова , че късите на 166 са от вътрешната страна , а дългите от външната... Нормално ли е това?..
                          На мен честно казано така ми харесва дори повече .. различна е и й придава доста "зъл" вид

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
                            На мен честно казано така ми харесва дори повече .. различна е и й придава доста "зъл" вид
                            Да .. и на мен ми харесва , но повечето да не кажа всички не са така....
                            sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Ами това й е хубавото на 166-цата .. не е като всички

Comment

Повечето недостатъци на 166-ца за мен са си част от чара и,пепелника не и е удобех-аз не пуша,няма поставки за чаши-единственото нещо което пия в тази кола в движение са минерална вода и безалкохолна на много дълъг път-за всичко друго си има заведение,лошо осветява пътя на мокро и тъмно-рециклиране и ксенон,за мен най-големия недостатък и е че поевтиняха много и почнаха да се купуват повече,а аз не искам всеки трети да има кола като моята.
                                Alfa 155 1.7,1.8 ex
                                Alfa 166 2.4 3 ex
                                155 1.8 MY 95 sport

Comment

Working...
                                X